Camping Des Mûres, Côte d'Azur - Frankrijk

De ACSI-Camping Des Mûres ligt aan de noordkant van de baai van Saint-Tropez, ter weerszijden van de D559. Deze zeer drukke weg deelt de camping in tweeën, met aan de ene kant een lang gerekte strook, direct aan het strand gelegen en aan de andere kant een meer traditioneel ingericht gedeelte. Hier bevinden zich ook de receptie, een winkeltje en een restaurant. Beide delen zijn door een tunneltje met elkaar verbonden, zodat de weg niet hoeft te worden overgestoken.

Wij hebben op het strandgedeelte gekampeerd en daarom beoordelen we alleen dit deel. Aan het zandstrand staan chalets in verschillende soorten en maten. Hier zijn ook staanplaatsen beschikbaar, maar daarvoor geldt een hoger tarief. Het gedeelte daarachter, tegen de weg, heeft een grasbodem, met redelijk ruime staanplaatsen. Het terrein aan de oostkant is heel schaduwrijk, met veel bomen. Wij stonden vlakbij de D559 het hebben het verkeerslawaai als hinderlijk ervaren. De sanitaire voorzieningen zijn voldoende en goed onderhouden. Wifi is op het hele terrein beschikbaar. Wij kochten een weekkaart voor € 22,-. Voor het verblijf werd € 17,20 in rekening gebracht, inclusief de gemeentelijke toeslagen.

Langs de D559 bevindt zich een vrijliggend wandel-/fietspad, waardoor je ontspannen naar Saint-Tropez kunt fietsen (9 km.) en naar Sainte Maxime (5 km.). Het in de zestiger jaren gerealiseerde Port-Grimaud ligt op loopafstand. Wie van het drukke kustleven houdt, heeft het hier zeker naar de zin. Leuke autotochtjes kun je maken naar het schiereiland van Saint Tropez (Presqu’ile de St-Tropez), het hooggelegen stadje Grimaud en niet te vergeten La Garde Freinet.

De camping is via de A8 en de D25 heel goed bereikbaar. Je rijdt door naar Sainte-Maxime en vandaar richting Saint-Tropez. De receptie ligt dan aan de rechterkant van de weg.